23948sdkhjf

Boliden är nöjda med senaste kvartalet

Bättre försäljning och stabil produktion.

Försäljningsintäkterna för Boliden under det andra kvartalet var högre än förra året, 13 391 miljoner kronor jämfört med 12 747 miljoner kronor.  

-– Det var ett starkt kvartal där vi framför allt är nöjda med vår stabila produktion. Vi har lyckats minimera negativ påverkan på vår verksamhet och trots lägre världsmarknadspriser på basmetaller var resultatet i linje med förra året och kassaflödet ökade, säger Mikael Staffas, vd och koncernchef.

Rörelseresultatet inom Boliden gruvor minskade till 779 (1 149) miljoner kronor. Resultatminskningen mot i fjol drevs av lägre zink- och kopparpriser.
Aitiks anrikade volym var högre än både föregående kvartal och ifjol. I Bolidenområdet minskade anrikningen något medan Garpenbergs anrikning nådde en ny rekordnivå efter genomfört investeringsprogram. I Tara och Kevitsa var anrikningen högre än i fjol. Branden i primärkrossen i Kevitsa i maj minskade resultatet med cirka 80 miljoner kronor. Reparationer beräknas vara klara i augusti.

Rönnskärs produktion av koppar minskade något jämfört med föregående kvartal medan produktion av de flesta metaller ökade i Harjavalta. Zinkproduktionen i Kokkola och Odda var något lägre än föregående kvartal. Även i Bergsöe var produktionen lägre.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081