23948sdkhjf

Nyab tar hem rekordentreprenad

Ombyggnaden av E4 mellan Haparanda och Salmis. enligt ett kontrakt på cirka 176 miljoner kronor, innebär Nyab Infrastrukturs hittills största vägentreprenad sedan företaget bildades för snart tre år sedan.

Vi har nu en omfattande verksamhet i östra Norrbotten. Detta projekt pågår till hösten 2022. Vårt i vintras vunna fleråriga basunderhållsavtal på statliga vägar inom Kalix påbörjas nu till hösten. Ramavtal med Fortifikationsverket och Kalix kommun tillsammans med vår projektverksamhet ger oss en position i denna geografi, säger Magnus Granljung, vd för Nyab Infrastruktur.

Vi kommer att fortsätta titta på möjligheter att erbjuda leverantörer och underentreprenörer årssysselsättning och större volymer och därigenom möjlighet till konkurrenskraftig tillväxt i sina respektive bolag och verksamheter tillsammans med oss.

Trafikverkets satsning på den sju kilometer långa E4-etappen mellan Haparanda och Salmis görs för att öka såväl trafiksäkerhet som framkomlighet. Den befintliga vägen byggs nu om till mötesfri väg (1+1, 2+1 samt 2+2) med mitträcken och omkörningssträckor. Samtidigt stängs flera anslutningsvägar till E4 längs denna vägsträcka och ersätts med mer trafiksäkra korsningar eller knyts ihop med enskilda vägar.

I Nyabs uppdrag ingår bland annat breddning av vägbro över Haparandabanan, nybyggnad av fem portar under E4, samt enskilda vägar och GC-väg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.114