23948sdkhjf

Peab asfalterar i norr

Peab Asfalt har räknat hem ett par fleråriga beläggningsjobb i norra Sverige – uppdrag som beskrivs som strategiskt viktiga för företaget i regionen.

Väg 395 med sina tunga malmtransporter är kraftigt olycksbelastad med förra årets tragiska dödsolycka utanför Masugnsbyn där sex schweiziska turister avled efter en kollision med en malmbil som det mest uppmärksammade exemplet.

Trafikverket har dock inlett en uppgradering av den för gruvnäringen viktiga trafikleden. En deletapp sträcker sig cirka 14 kilometer mellan Lovikka och Anttis, ett uppdrag som togs hem av Nyab Infrastruktur förra året.

Nu står det klart att det blir Peab Asfalt som kommer att svara för beläggningsarbetena som påbörjas redan under innevarande säsong för att avslutas under 2021. Det aktuella avtalet omfattar 54 000 ton asfalt som läggs i fyra lager för att klara de tunga malmtransporterna från gruvan i Kaunisvaara till Svappavaara.

– Detta är ett viktigt jobb för vår mobila asfaltverksamhet, säger Richard Olofsson, biträdande arbetschef på Peab Asfalt, som hoppas på fler liknande uppdrag under kommande etapper av den omfattande ombyggnad som präglar vägen den närmaste tiden.

Peab Asfalt har också vunnit upphandlingen av beläggningsarbeten i Bodens kommun under 2020-2026. Uppdraget som beräknas omfatta runt 50 000 ton asfalt sker i samverkan med huvudentreprenören Argocon och Boden kommun. Uppdraget beskrivs som ett samverkansprojekt, något som uppskattas av Richard Olofsson.

I samverkan kan vi tillsammans hitta de bästa och mest optimala lösningarna. Vi har samarbetat med Argocon i andra projekt och har med oss erfarenheter från tidigare beläggningsavtal i Bodens kommun, vilket borgar för ett bra resultat och ett gott samarbete, säger Richard Olofsson, biträdande arbetschef Peab Asfalt.

Hen menar också att projektet är väldigt viktigt för företagets verksamhet i Boden och Norrbotten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109