23948sdkhjf

Sandvik på amerikansk offensiv

För att stärka sin sälj- och serviceplattform för en växande nordamerikansk kundbas förvärvar Sandvik sin distributör av Rammer-produkter i USA – Allied Construction,

Sandvik Mining and Rock Technology har tecknat avtal om att förvärva Allied Construction Products. Företaget är en amerikansk distributör av hydraulhammare till anläggnings- och gruvindustrin och en tillverkare av markvibratorer och monteringsfästen.

Sandvik räknar med att förvärvet av Allied ska medverka till en förbättrad sälj- och serviceplattform för den växande nordamerikanska kundbasen. Ett mål är att utöka det befintliga återförsäljarnätverket till nya regioner och att nå nya kundsegment med ett bredare produktutbud.

Allied och Sandvik Mining and Rock Technology har haft ett strategiskt partnerskap sedan 2003, med Allied som amerikansk distributör av Rammer-produkter. Sandvik äger sedan tidigare en minoritetsandel på 21 procent och genererar med sina produkter cirka 80 procent av Allieds intäkter, enligt företaget.

Förra året omsatte Allied cirka 29 miljoner US-dollar med 38 anställda. Förhoppningen är en snabbare tillväxt framöver i och med att företaget i fortsättningen kan bredda sitt utbud med ytterligare Sandvikprodukter.

Förhoppningen är att affären ska kunna avslutas under tredje kvartalet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094