23948sdkhjf

Fyrhjulsdrivet designobjekt

Ett tufft utseende för kunder som inte är rädda för att synas på vägen är slagordet när Ford släpper den specialutrustade Ranger Thunder på marknaden. Att Sverige står starkt som pickup-nation framgår av att vi tilldelats ungefär 150 av totalt 4 500 som släpps i Europa.

En omfattande utrustningslista och iögonenfallande designelement bidrar till att Ford Ranger Thunder, som börjar rulla ut till kund under sensommaren, sticker ut från mängden.

Grunden är hämtad från Wildtrak-serien och kombinerar den utökade utrustningslistan med pickup-DNA som effektiv transportör och fyrhjulsdrift. Även den gamla T-Forden har lämnat ett avtryck. Den nya pickupmodellen kan nämligen levereras i vilken färg som helst så länge kunden väljer Sea Grey.

Därtill kommer designelement som exklusiva, svarta 18-tums lättmetallfälgar samt effektfulla, svarta komponenter på bland annat grill, bakre stötfångare, dimljus och dörrhandtag. Röda accenter markerar nyckeldetaljer och kompletteras med ett tredimensionellt Thunder-märke och Ranger-logotypen i mattsvart.

– Med tuffare utseende för kunder som inte är rädda för att synas på vägen kommer den nya Ranger Thunder att ha en otrolig närvaro både på och utanför vägen, hävdar Hans Schep, chef för kommersiella fordon på Ford Europa.

Kraften hämtas från Fords BI-Turbo två liters Eco Blue-dieselmotor 213 hästkrafter och ett vridmoment på 500 Newtonmeter. Fords tioväxlade automatlåda har tidigare använts i Ford Mustang, vilket kan ge förväntningar om bland snabb acceleration. Växellådan har en adaptiv växelstyrning i realtid som gör att den anpassar sig efter ändrade körförhållanden. Oavsett om föraren kör på motorväg eller på svåra och leriga skogsvägar lovar tillverkaren att föraren alltid har rätt växel ilagd.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078