23948sdkhjf

”Vi känner varje kurva”

Svevia har fått uppdraget att sköta 832 kilometer väg i Arboga, varav 170 kilometer är grusväg.

– Det här är ett driftområde som vi kan. Vi känner varje kurva och vet var utmaningarna finns. Att det gränsar till driftområdena Nora, Fagersta och Västerås där vi också sköter vägunderhållet gör oss mindre sårbara då vi har ett tätt samarbete mellan driftområdena och kan hjälpa varandra med maskin- och personalresurser vid behov, säger Robin Svensson, Svevia, i ett pressmeddelande.

E18, som löper genom området, har en betydligt högre puls jämfört med det övriga vägnätet – enligt pressmeddelandet är trafikbelastningen cirka 100 000 fordon per dygn.

Svevia noterar i pressmeddelandet att sträckan har uppdaterats till klass 1-väg vilket innebär att sträckan ska vara plogad inom två timmar.

–   Ymnigt snöfall och tät trafik är inte någon bra kombination så övergången till klass1 är bra ur trafiksäkerhetssynpunkt. Men om det då händer något längs vägen som gör att trafiken inte kommer fram, ja då kommer inte heller våra snöröjningsfordon fram. En sådan situation är förstås en utmaning samtidig som det är en del vår arbetsvardag.

Det fyraåriga kontraktet är värt cirka 40 miljoner kronor år och kan förlängas med ytterligare två år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078