23948sdkhjf

Gott om jobb för järnvägsbyggare

Sverige och Norge har sett bra ut under årets andra kvartal för NRC Group som haft en hel del spårarbeten i orderboken även i coronatider. Ett åtgärdsprogram påbörjades dock redan förra året för att förbättra lönsamheten.

Det blev ett förhållandevis bra andra kvartal för den norska järnvägs- och markentreprenören NRC Group. Koncernen är verksam i Norge, Sverige och Finland där stora investeringar för den spårbundna trafiken i framför allt Sverige och Norge säkerställer hög sysselsättning även i coronatider.

Däremot konstateras att marknaden i Finland präglas av överkapacitet och låg maskinanvändning, vilket är en av de största anledningarna till att rörelseresultatet i kvartalet stannade på 27 miljoner norska kronor jämfört med 51 miljoner kronor under motsvarande period förra året.

Vi har genomgått ett historiskt kvartal där covid-19-pandemin avsevärt har påverkat vårt sätt att leva och arbeta. Vårt fokus år 2020 är att förbättra vår lönsamhet. De förbättringsprogram som inleddes 2019 har hittills möjliggjort en starkare anbudsprocess, riskbedömning och förbättrat projektgenomförande. Vår förmåga att leverera enligt våra program och mål kommer att vara av stor vikt framöver, säger NRC Groups koncernchef Henning Olsen.

Intäkterna under kvartalet uppgick till nästan 1,7 miljarder norska kronor, en tillväxt på sju procent jämfört med andra kvartalet 2019. Orderstocken uppgick till 7,5 miljarder norska kronor i slutet av juni efter att under kvartalet ha vunnit nya order till ett värde av 1,3 miljarder norska kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Peab bygger testbana för 730 miljoner
Kontrollera betongen med drönare och AI
SCB: Byggtakten minskar
Ny säkerhetsnivå utlovas
Swecons servicemarknadschef summerar sitt första år
Snøhetta visar vägen till koldioxidneutrala byggnader

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109