23948sdkhjf

Broddson storhandlar

Tillgången till redskapsbäraren Wille är en nyckelfaktor när Broddson 1 september tar över som ägare till Miljömaskiner Motala och blir delägare i Willegruppen.

Broddson har byggt sopmaskiner för vägunderhåll sedan 1993 och har därefter breddat produktutbudet genom Sverigeagenturen för Brock Kerhtechnik samt ett nära samarbete med Tokvam och Sajas Group.

Nu tas ytterligare ett steg genom förvärvet av Miljömaskiner Motala och delägarskap i Willegruppen.

Förvärvet av Miljömaskiner är ett viktigt steg för att Broddson ska nå sina mål och visioner. Bland annat får vi genom redskapsbäraren Wille och elfordonet Melex nya områden och kunder som förväntar sig samma goda service som de tidigare haft med Miljömaskiner Motala. Våra företag är båda lokaliserade i Motala och vi representerar många gånger samma branscher. I samband med en ny stor beställning på sopmaskiner så kände vi att ett förvärv ligger rätt i tiden säger Broddsons vd Mats Hofstam.

– För Miljömaskiners del stärker det bolaget på framför allt reservdelsförsörjning, men även serviceutbudet blir starkare då vi även kan nyttja Broddsons service och reservdelspersonal. Förstärkning av säljpersonal kommer att ske så våra kunder får lättare att komma i kontakt med oss, säger Göran Brodd, ägare i Miljömaskiner Motala.

– Finska Wille som vi arbetat med i över 20 år är en av våra huvudprodukter som ständigt utvecklas, sedan är det elfordonet Melex som ligger oss varmt om hjärtat och de kommer med många nyheter under kommande år. Vi har också många andra redskapstillverkare som kommer med nya utvecklade produkter och de kräver en utökad sälj- och serviceorganisation, säger Göran Brodd.

Övertagandet sker 1 september 2020 och tanken är att Miljömaskiner ska flytta till de lokaler där Broddson sitter för närvarande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062