23948sdkhjf

Vd-skifte i Götene Ufo

Guse stuvar om i koncernledningen. Götene Ufos vd Sven Lans lämnar efter sju år vd-stolen för att i stället övergå till styrelsearbete i bolagsgruppen. Han ersätts av Birgitta Boström som också blir koncernansvarig.

1 november förra året övertogs ägandet i de båda redskapstillverkarna Götene Ufo och Siljum Mekan av det nybildade holdingbolaget Guse som ägs gemensamt av de förvärvade bolagens tidigareägare. Läs mer här.

Nu tas nästa steg i samordnandet mellan de båda bolagen i och med att Sven Lans efter sju år lämnar sin roll som vd i Götene Ufo för att i stället ägna sig åt styrelsearbete i bolagsgruppen.

Ny vd och koncernansvarig blir Birgitta Boström som efter många år inom skogsindustrin tillträder sina nya uppdrag 2 november.

Birgitta är en duktig ledare med djup kunskap inom försäljning och produktion och hon brinner för att skapa och bibehålla relationer och förtroende hos sina kunder. Jag är övertygad om att Birgitta kommer att vidareutveckla det som Sven Lans byggt upp och dessutom kunna leda projektet att samordna Götene Ufo med systerbolaget Siljum Mekan, säger styrelsens ordförande Michael Fransson.

Birgitta Boström kommer närmast från rollen som skogsförvaltare på SCA Skog, en tjänst hon haft sedan 2011. Dessförinnan var hon produktchef och key account manager på SCA Timber.

Birgitta Boström, som är utbildad jägmästare, är född i Götene och äger fortfarande ett lantställe där, men sedan 25 år bor hon i Umeå. Det är också från Umeå hon kommer att utgå, men med kontor i både Götene och Bygdsiljum.

Sven Lans kommer att lämna sin post som vd i samband med Birgitta Boströms tillträde, men jobbar kvar till 1 december. Alf Spets kvarstår som vd för Siljum Mekan och kommer tillsammans med Birgitta Boström att bilda grunden för en ny gemensam ledningsgrupp för de båda bolagen.

Götene Ufo, som tillverkar redskap för grävmaskiner och hjullastare, har kontor och tillverkning i Götene och ett säljkontor med lager i Umeå. Bolaget har funnits sedan 1953 och har i dag 43 anställda och en omsättning som under 2019 hamnade på 101 miljoner kronor.

Siljum Mekan har ett produktsortiment som huvudsakligen används för snöröjning. Företaget har sitt säte i Bygdsiljum, mellan Umeå och Skellefteå, och har i sin nuvarande form funnits sedan 1987. I dag sysselsätter företaget 15 personer och omsatte 32 miljoner kronor under förra året.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109