23948sdkhjf

Han ska ta sig an de komplexa projekten

Ny projektledare ska stärka Inab när Umeå växer som logistiknav.

Inab-Infrastruktur i Umeå AB, ett kommunalt bolag med fokus på logistik- och transportlösningar i Umeå, har anställt Curt Blixt som senior projektledare inom infrastrukturutveckling.

Curt Blixt uppges ha en bred branschkunskap, han har till exempel arbetat med både Botniananan, Västlänken och Ostlänken.

– I dag pågår en hög aktivitet i Umeås hamn med investeringar på ca 1,4 miljarder. Lägg där till projektverksamheten inom Dåva Terminal där man snart påbörjar bygget av en järnvägsterminal (på Dåva företagspark) samt kopplingen mot Norrbotniabanan med bland annat nytt resecentrum i Sävar som beräknas pågå fram till 2029. Vår projektorganisation med experter och projektledare är involverade på flera plan i dessa stora  infrastrukturprojekt och behöver därmed utökas. Med Curts erfarenhet och kompetens inom projekteringsledning och järnväg stärker vi ytterligare vår organisation i att hantera komplexa infrastrukturprojekt, säger Inabs vd Mikael Salomonsson.

Curt Blixt, som närmast kommer från Afry, tillträder sin nya tjänst den 10:e september.

– Det känns spännande att börja arbeta på Inab. Jag hoppas kunna stötta upp projektplaneringen i ett tidigt skede och att min kompetens inom både järnväg och väg kan bidra till Umeås positiva tillväxt, säger Curt Blixt i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125