23948sdkhjf

Yrkesakademin väljer Volvo

Inför det kommande läsåret har Yrkesakademin valt att investera i 34 entreprenadmaskiner. 18 grävmaskiner och 16 hjullastare ska säkerställa att eleverna direkt efter avslutad utbildning ska kunna ge sig ut i arbetslivet.

Maskinförare är ett bristyrke över praktiskt taget hela landet. Samtidigt är det ett yrke som kännetecknas av snabb teknisk utveckling, något som också ställer krav på utbildarna. Bland annat väljer allt fler skolor och utbildningsföretag att utrusta sina grävmaskiner med grävsystem.

Det gäller även Yrkesakademin som nu satsat stort genom att investera i 34 entreprenadmaskiner som efter hand ska spridas ut bland utbildningar till grävmaskins- och hjullastarförare på åtta platser runt om i Sverige – från Umeå i norr till Kristianstad i söder.

Vi valde Volvo och Swecon för att vi tidigt under anbudsprocessen fick en bra kontakt och dialog med säljaren Daniel Hultberg samt att Swecon kunde ge oss den helhetslösning vi sökte för vår maskinflotta. En viktig del i det är webbappen My Swecon där vi bland annat kommer att kunna hålla koll på alla maskiner runt om i landet när det är dags för service, hur många körtimmar de har med mera, säger Yrkesakademins ekonomichef Antti Rokala.

När bläcket torkat på ordersedeln handlade det sammantaget om tio EC60E grävmaskiner, varav fyra med Leica grävsystem, åtta EWR150E  med Volvos intuitiva grävsystem Dig Assist samt 16 L35G, kompakta hjullastare.

I slutänden handlade det också om totalkostnaden för maskinerna och där kunde ingen matcha Swecons lösning på maskinflottan. Vi vet mer exakt vad maskinerna kommer att kosta oss med den förlängda garantin på tre år och serviceavtalen som inkluderades i den totala leasing-/hyreskostnaden i skolavtalet, säger Antti Rokala.

Enligt Swecon har företaget sedan länge sett behovet av både maskiner och utbildningsmaterial hos olika aktörer och utvecklat en portfölj med erbjudanden som passar branschen. Det innefattar även utbildningar som fordonstekniska gymnasier. Budskapet är kort och gott att erbjudandet till skolorna inte bara omfattar moderna maskiner utan också relevant utbildningsmaterial och alternativ som leasing, hyra och lån av maskiner med utrustning.

För teknikerutbildning utlovas även tillgång till online-undervisning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094