23948sdkhjf

Würth satsar tungt

Företag med tunga fordon, exempelvis åkerier, har blivit allt viktigare för Würth. Därför samlas nu aktiviteterna riktade till den målgruppen i en egen division.

Würths lite speciella kombination av logistik, service och försäljning av främst förbrukningsmaterial har hittat allt fler användare i kategorin tunga fordon. Utvecklingen har varit så pass lovande att företaget nu väljer att organisera om den verksamhet som hittills präglat fordonssegmentet.

– Tunga fordon har länge funnits med i Würths erbjudande, och efterfrågan från kunderna har varit så pass stor så att vi nu tar steget och satsar på att tunga fordon blir en helt egen division, säger Åsa Sterling, som utsetts till divisionschef.

Bedömningen är att placeringen i en egen division kommer att öka möjligheterna att ta fram ett sortiment, anpassat till kundgrupperna och att skräddarsy relevanta tjänster och service.

Vi har haft stor efterfrågan från kunderna kring rätt typ av produkter och tjänster. Genom att tunga fordon blir en egen division kan vi tillgodose dessa på ett bra sätt. Förhoppningen är även att nya kunder ska hitta oss genom denna satsning, säger Åsa Sterling.

Bland annat räknar hon med att företagets koncept inom tvätt och rekond – som är väl etablerat bland fordonsverkstäder – kommer att passa ägarna av tunga fordon.

Många av våra kunder som jobbar med tunga fordon har inte upptäckt det än. Vi har många produkter som bland annat passar åkerier. Här kommer också kunderna att kunna märka en ännu större precision när det gäller produkter som passar deras verksamhet, lovar Åsa Sterling.

Framöver kommer fokus att ligga på att spetsa till produkter, erbjuda de specialverktyg som behövs inom segmentet och skräddarsy tjänster som kunderna och marknaden efterfrågar. Parallellt är tanken att vidareutbilda säljkåren så att alla har den kompetens som krävs för att möta kunderna i den nybildade divisionen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.097