23948sdkhjf

Mångsidiga fräsar med oavbruten fräsbredd

Två nya fräsar, med dubbla trummor och oavbruten fräsbredd, lanseras av Amas Svenska AB som uppger att det ska gå nyttja hela fräsbredden utan sidospår.

Amas Svenska AB lanserar två nya rotationsfräsar: Simex TFC400 och TFC600, gjorda för grävmaskiner i viktklassen 6-10 ton respektive 9-12 ton.

Fräsarna har dubbla trummor, de har också en bitsutrustad mittenkedja som ska ge oavbruten fräsbredd, enligt Amas innebär det bland annat att fräsarna blir det ”perfekta tillbehöret” vid fräsning av smala och djupa diken, vertikala väggar och tunneltak samt profilering av plana väggar.

TFC400 har 18,5 kN fräskraft och ska kunna användas för att fräsa ut små diken, profilera betongytor och fräsa bort trädstammar.

Amas lyfter fram fräsens kompakta storlek och att den används på små grävmaskiner, något som ska göra den särskilt användbar i trånga utrymmen.

TFC600, med en fräskraft på 24,5 kN, ska ta sig an betydligt tyngre uppdrag. Enligt Amas passar den till exempel för att fräsa dåliga lager av betongkonstruktioner, till exempel sidoväggar och tak av tunnlar i väg- och motorvägsanläggningar.

Den större fräsen ska också passa bra för profilering av avskurna väggar, den ska också,  tack vare sin storlek och den primära motorn som den är kopplad till, kunna användas i stadsmiljöer för anläggning av VA, förklarar Amas.

Fräsen är patenterad och ska vara speciellt utformad för grävmaskiner, den nya designen uppges innebära att hela fräsbredden kan nyttjas utan att det blir ett mittenspår.

Fräsen ska inte heller ge upphov till vare sig buller eller vibrationer uppger Amas  som utlovar låg påverkan på omgivande miljö.

Fräsen ska främst användas för profilering av tunnlar, fundament och betongytor, fräsning av asfalt, cement, gips, rötter och trädstammar.

Fräsen, som lanserades tidigare i år, fick dessutom innovationspriset för bästa grävmaskinstillbehör” på Samoter Innovation Award 2020, berättar Amas.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.735