23948sdkhjf

Ny generation kompakta Volvogrävare

Skräddarsydda redskap, bättre andrahandsvärde och bekväm hytt utlovas när Volvo lanserar nya minigrävaren ECR58 – i generation F.

Volvos minigrävare ECR58 har hunnit fram till generation F och  företagets svenska generalagent Swecon beskriver sextonnaren som mångsidig, bekväm och kompaktare än någonsin förr.

Swecon lyfter bland annat fram att ECR58 har kort svängradie och många skräddarsydda redskap som ska vara lätta att byta. Det ska finnas både  skopor, hydraulhammare, gripklor samt nya Tilt Quick Coupler – med en tiltvinkel på upp till 2 x 90°.

De proportionella fingertoppsreglagen ska göra det möjligt att manövrera hydraulredskapen med stor precision och flödesinställningarna ska vara lätta att anpassa tack vare nya arbetslägen – genom att trycka på arbetslägesknappen ska föraren tas till en meny där olika maskininställningar kan matchas med ett visst redskap och där man för varje verktyg ska kunna justera en hel mängd olika parametrar.

Swecon utlovar dessutom god stabilitet, brytkraft och lyftfunktioner som i sin tur ska leda till snabba cykeltider, även om uppdraget är tufft.

Hytten ska vara bekväm, med effektiv ljudisolering, gott om förvaring, fullt öppningsbar framruta, skjutbar sidoruta samt 12V- och USB-uttag.

Maskinen har också ett jogghjul i bilutförande, en fem tum stor färgdisplay och menyer som beskrivs som lättnavigerade.

Styrspakarnas placering i förhållande till förarstolen, som de delar fjädring med, har också förbättrats, noterar Swecon.

Intelligenta funktioner ska få fart på bränsleeffektiviteten lovar Swecon som bland annat lyfter fram ett avancerat hydraulsystem med lastavkänning och flödesdelning.

Som standard finns Eco-läge (som ska minska bränsleförbrukningen) och automatisk tomgångskörning (som ska eliminera onödig bränsleförbrukning).

Swecon noterar också att den automatiska motoravstängningen innebär att underhållskostnaderna minskar och andrahandsvärdet ökar, eftersom det inte registreras några timmar när det inte utförs något arbete

Vissa underhållsuppgifter har tagits bort och några serviceintervall har fördubblats, förklarar Swecon, som också hävdar att designen är både modern och innovativ och uppger att mer än 93 procent av ECR58 kan återvinnas och att den kan användas med biohydrauloljor.

Nyckelspecifikationer ECR58

Motor

D2.6H

Bruttoeffekt

kW

35,5

hk

48

Nettoeffekt

kW

35

hk

47

...vid varvtal

varv/min

2 200

Maskinvikt

kg

5 840

Skopvolym

m3

0,114

Körhastighet

km/h

2,6/4,5

Svänghastighet

varv/min

8,7

Brytkraft

kN

41,9

Totalbredd

mm

2 000

Totallängd

mm

5 193

Hydraulpumpens maxflöde

l/min

143

Bomsvängvinkel, vänster/höger

vinkel

75/55

Källa: Swecon

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125