23948sdkhjf

Alimak shoppar i USA

Alimak breddar sitt serviceutbud i USA genom att förvärva tillgångarna i Verta Corporation, ett servicebolag vars portfolio till stor del består av Alimak-produkter.

Alimaks bygghissar och arbetsplattformar har länge varit en vanlig syn på byggarbetsplatser runt om i världen. Efter hand har den svenska koncernen också satsat allt hårdare på den angränsande nischmarknad som utgörs av fasta installationer som kan användas för exempelvis fasadunderhåll.

Bland annat förvärvades Facade Access Group 2016, en global spelare med stark ställning inom så kallade Building Maintenance Units, BMU, genom varumärken som Cox Gomyl och Manntech.

Som ett led i ambitionen att växa i Nordamerika väljer nu Alimak att förvärva tillgångarna i Verta Corporation, en amerikansk serviceleverantör vars portfolio till stor del består av just Manntech-enheter.

Verta som erbjuder underhåll, reservdelar, inspektioner och projektkonsultation för BMU-enheter i USA och Kanada grundades 1976. Bolagets intäkter uppgick under 2019 till motsvarande 27 miljoner kronor med 14 anställda och huvudkontoret i Grand Rapids, Minnesota.

Förvärvet kommer att ytterligare stärka vår position som den marknadsledande serviceleverantören i Nordamerika och ger oss tillgång till ännu fler skickliga servicetekniker vilket kommer att hjälpa oss att växa vår After Sales-verksamhet, säger Ole Kristian Jødahl, vd för Alimak Group.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078