23948sdkhjf

Elmia Wood flyttar till 2022

Det har länge sett ut som om det skulle bli två stora skogsmässor våren 2021. Swedish Forestry Expo på Solvalla kör vidare enligt plan medan Elmia Wood flyttas till 2-4 juni 2022.

Vi befinner oss fortsatt i en mycket svåranalyserad situation. Rådande läge ger oss tyvärr inte några andra alternativ än att fortsätta fokusera på att ställa om och anpassa oss till en ny situation runt om i världen. Vi har försökt hålla kvar genomförandedatumen så länge som möjligt, men stora fackmässor med internationella utställare och besökare kräver lång framförhållning, vilket innebär att vi redan nu tvingas ta beslutet att flytta fram Elmia Wood till 2022, säger Elmias vd Lotta Frenssen.

Däremot går arbetet med Solvallamässan Swedish Forestry Expo för högtryck. Bakom det nystartade evenemanget står branschorganisationen Maskinleverantörerna i samarbete med eventbolaget At Event Sweden. Enligt arrangörerna finns i skrivande stund mer än 100 bokade utställare med produkter riktade till storskaligt skogsbruk. Här är inriktningen fortfarande att utställningen ska kunna äga rum 3-5 juni 2021.

Vi har ett fortsatt stort intresse för mässan och får förfrågningar i stort sett hela tiden, fokuset på maskiner för det storskaliga skogsbruket har tagits emot väl av branschen. Tack vare det stora intresset valde vi för några månader sedan att utöka mässan men nu börjar även det utökade området bli fullbelagt, säger Gabriel Börjesson, mässansvarig på At Event.

Självklart följer vi utvecklingen kring covid-19 och tar situationen på största allvar. Vi sitter i ständig dialog med Maskinleverantörerna och har gemensamma möten om utvecklingen. Vi ser fortfarande att vi kommer att kunna leverera ett säkert koncept och en fantastisk mässa i juni nästa år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
  • Servicetekniker
  • Projektledare
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Med röntgensyn bäddar forskarlaget för framtidens elbilsbatterier
Kallt i hytten i nya grävaren
Swecon och Volvo letar en lösning
Årets byggkvinna 2023: Tre förebilder i rampljuset
"Underhåll ska bli det nya buzz-ordet"
Känslorna svallar på veckans lista
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.704