23948sdkhjf

”Det här är ganska ovanligt i vår bransch”

Svevia förlitar sig på egna resurser när en bro ska byggas i ett av Stockholms mest expansiva områden.

Stockholms stads exploateringskontor har gett Svevia i uppdrag att bygga en förbindelse mellan den befintliga Solnabron och det nya området Hagastaden.

Bron blir 67,3 meter lång, med 20 bropelare. I uppdraget ingår också att ansluta befintliga vägar till bron och att förbereda för en sopsugsanläggning.

– Det gör vi genom att gjuta en betongplatta och förbereda så kallade tekniska utrymmen under bron. Vi anlägger också stödmurar och utfyllnad för en tillfällig arbetsgata, som används under tiden som området byggs och tar form, säger Mattias Gretzer på Svevia i ett pressmeddelande.

Kontraktet är värt cirka 50 miljoner kronor, Svevia håller att etablera arbetsplatsen och det hela ska vara klart i oktober 2021.

– Utmaningen i projektet är densamma för alla oss som jobbar i det här expansiva området just nu: att få logistiken och tidsplaneringen med transporter, arbetsmaskiner och tidsscheman att klaffa, samtidigt som trafik, handel, restauranger, träningslokaler och vanligt vardagsliv ska kunna fortsätta fungera för de som lever och verkar här. Det är som ett gigantiskt pussel som ska läggas, där vårt projekt är en av pusselbitarna.

Hela Hagastaden är ett myller just nu, hela exploateringsområdet är är 96 hektar stort och när det är klart ska det rymma 6 000 bostäder och 50 000 arbetsplatser.

– Uppdrag för exploateringskontoret är alltid intressant och spännande eftersom det oftast är uppdrag som innebär att vi är med och bygger framtidens Stockholm, säger Mattias Gretzer.

–  Vi kommer att utföra alla betongarbeten och det mesta av hela vårt projekt, med egna resurser både i arbetsledningen och i det operativa arbetet. Det här är ganska ovanligt i vår bransch, vilket visar vilken konkurrenskraft Svevia har.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125