23948sdkhjf

Utsläppsfri minikran

Ett kraftfullt litiumbatteri utlovas när Maeda nu lanserar sin första helt elektriskt drivna minikran – MC285CB-3.

Maedas nya batteridrivna minikrav har sin grund i den väl beprövade MC285C-3. Något av hjärta i den nya modellen är litiumjonbatteriet som utlovas klara mer än nio timmars arbete efter en laddningstid på 3,5 timmar. Användningen underlättas dessutom av att kranen ska kunna användas till kontinuerlig drift även under laddning.

Enligt tillverkaren är lyftkapacitet och drifthastigheter likvärdiga med ursprungsmodellen. Den maximala kapaciteten anges till 2,82 ton x 1,4 meter. Maximal lyfthöjd från marken är 8,7 meter och den maximala arbetsradien är 8,205 meter med en högsta belastning på 150 kg.

Bedömningen är att minikranen till stor del kommer att användas inomhus i miljöer som kan vara känsliga både vad gäller avgaser och buller. Därför levereras maskinen med vita larvband som standard, svarta finns som tillval. I och med eldriften uppstår heller inget behov av att ventilera bort några avgaser. Dessutom utlovas sänkta underhållskostnader.

Manövreringen utlovas vara enkel och intuitiv med fjärrkontrollen som följer med från grundmodellen. Samtidigt innebär vikten kring 2 000 kg att kranen dels är lätt att transportera mellan uppdragen och dels blir förhållandevis lätt att lyfta till en högre nivå i takt med exempelvis arbete med glasinstallationer och fasadbeklädnad.

Våra kunder och återförsäljare har redan visat stort intresse. Vi är övertygade om att MC285CB-3 kommer att bana väg för ett nytt segment av kranar med nollutsläpp, säger Jurgen Vater, vd för Kranlyft Group.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.172