23948sdkhjf

Två nya tunnelhammare

Epiroc bygger ut sin tunnelserie i båda ändar när en riktigt tung och en riktigt lätt hammare ansluter.

Två nya tunnelhammare från Epiroc har sett dagens ljus. Produkterna beskrivs som ”lättviktaren” (SB 202 Tunnel) och ”kraftpaketet” (SB 552 Tunnel).

Båda är så kallade Solid Body hammare och nytillskott till Epirocs tunnelversion av sina SB-hammare.

Tunnelversionen lanserades 2017, då med två tunnelhammare (SB 302 och SB 452).

2020 kommer alltså två hammare till, som blir den lättaste (SB2020 på 200 kg) och den tyngsta (SB552, med en arbetsvikt på 560 kg) i serien.

De två nya tillskotten innebär också att viktspannet för bärarna utökas, från 4,5-13 ton, till 2,5 till 15 ton.

Epiroc noterar att det bland de applikationsspecifika anpassningarna finns utbytbar slitplatta plus frontplåt och dammskydd.

Tunnelhammarna har dessutom integrerade munstycken för vattensprutning, något som ska bland annat ska förbättra sikten, Epiroc lovar också att en presspassad bussning låst med ett extra stift ska begränsa slitaget på bussningshållarna.

Företaget hävdar också att utbytbara strypningar innebär att prestandan kan anpassas efter arbetsuppgiften, oavsett om det rör sig om traditionell skrotning eller mer krävande stenbrytning.

Tunnelversionens hammare ska ha en hel del gemensamt med SB-hammarna, till exempel systemet för energiåtervinning som utnyttjar rekylenergin från kolven för att minska vibrationer och öka prestandan, tryckventilen som skyddar mot överbelastning och inte minst alla fördelar i form av vikt, konstruktion och hållbarhet med helgjutna, kompakta hammarhuset, förklarar Epiroc.

–Vi är väldigt nöjda med att kunna erbjuda fler alternativ för alla våra kunder som jobbar underjord. Deras verksamhet är högprioriterad för oss, och med de här hamrarnas hållbarhet och låga driftkostnad vet vi att vi kan stödja dem ännu bättre, sägerar Nils Almkvist, försäljningschef för hydrauliska tillbehör på Epiroc, i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094