23948sdkhjf

JM-chef tar klubban i infrainvesterare

Johan Skoglund tar i dag, tionde september, över ordförandeklubban för Polhem Infra. Han efterträder Per-Håkan Westin som varit bolagets ordförande sedan bildandet i början av 2019.

Polhem Infra är ett direktinvesteringsbolag som grundades 2019 av AP-fonderna AP1, AP3 och AP4 med fokus på samhällsnödvändig infrastruktur. Tanken är att bolaget ska vara en mycket långsiktig aktör med fokus på att äga och utveckla infrastruktur, gärna i partnerskap med andra ägare.

Uppdraget är att fungera som en positiv kraft i omställningen till ett hållbart samhälle för att på så sätt generera tillväxt och avkastning till det svenska pensionssystemet såväl i dag som i framtiden.

Uppbyggnadsfasen beskrivs nu som genomförd. De första investeringarna har genomförts inom fjärrvärme och vindkraft, flera nyckelrekryteringar har gjorts och en etablerad organisation är på plats.

Nu kompletteras organisationen med Johan Skoglund som i dag är koncernchef och vd för JM och ledamot i styrelsen för Svenskt Näringsliv. Bedömningen är att hans långa erfarenhet av investeringstung verksamhet kommer bli mycket viktig när Polhem Infra nu går in i nästa skede i bolagets utveckling.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093