23948sdkhjf

Svevia behöver hjälp i Borås

Svevia förstärker sin organisation med både maskiner, leverantörer och bemanning när företaget tar sig an drygt hundra mil västsvenska vägar.

Den första september var dag ett i ett fyraårigt underhållskontrakt som innebär att Trafikverket gett Svevia i uppdrag att sköta om de statliga vägarna i driftområde Borås.

Både vinter- och sommarunderhåll ingår i uppdraget, som krävde en grundlig insats av Svevia som fick börja med att skapa en etablering och bygga upp en organisation.

– Vi har varit närvarande på väg- och entreprenadmarknaden i Borås, så vi har kunskap om geografin och området. Men när vi nu utökar våra marknadsandelar behöver vi förstärka med mer bemanning, vissa maskinresurser men också fler leverantörer att samarbeta med, säger Mattias Svedberg, Svevia, i ett pressmeddelande.

Svevia ska nu ta sig an totalt 1 144 kilometer väg, varav riksväg 40, som går mellan Göteborg och Jönköping, är den mest trafikerade.

– Genom vår nya etablering ser vi flera möjliga synergier med bland annat vår organisation för trafikanordningar som finns i Göteborg men också driftområdena Falkenberg och Viskadalen där vi också har driftkontrakt.

Kontraktet är värt cirka 46 miljoner kronor per år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.831