23948sdkhjf

Han tar över som Sweconchef

Niklas Lindberg tar 1 oktober över som chef för Lantmännens affärsområde Swecon. Han efterträder Håkan Pettersson, som går i pension efter 18 år som chef.

Under Håkans tid som chef för Swecon har affären expanderat internationellt, samarbetet med Volvo har stärkts – och affärsområdet har i dag en bärande roll i Lantmännenkoncernen. Niklas har en gedigen erfarenhet både inom Swecon och sedan tidigare, och står för kontinuitet och stabilitet i ledarskapet, säger Per Olof Nyman, Lantmännens vd och koncernchef.

Niklas Lindberg, som kommer att ingå i Lantmännens koncernledning, har arbetat på Lantmännen i fem år; de första två åren som CFO för Swecon Sverige, och därefter i samma roll för hela Swecon. Dessförinnan har han bland annat varit chefscontroller på Seco Tools, vd för ett metallföretag och ekonomichef för IL Recycling-koncernen.

Han menar att Swecon utvecklats på ett mycket fint sätt de senaste åren, men att det finns flera områden som kan förbättras ytterligare.

Min ambition är att vi ska bibehålla det som gör Swecon så bra, samtidigt som vi tar nästa steg tillsammans med Volvo – till exempel när det gäller affärsmodeller och ny teknik, säger Niklas Lindberg.

Håkan Pettersson som varit chef för Swecon sedan 2002, och dessförinnan arbetat på Volvo i 15 år kommer att fortsätta som ordförande i Swecon Advisory Board, och därigenom kunna bidra till den fortsatta utvecklingen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.172