23948sdkhjf

Spektakulär bro utlovas

Ett nytt stråk med en ”spektakulär bro”, planeras i Malmö.

Stadsbyggnadsnämnden i Malmö sade i veckan ja till en detaljplan för ett nytt stråk som ska länka ihop centrala Malmö och Västra hamnen, med en bro som förbinder Varvsstaden och Universitetsholmen.

– Västra hamnen har gått från att vara ett av våra största industriområden till ett nytt, modernt stadsområde där omvandlingsprocessen fortfarande pågår och är påtaglig. I det fortsatta arbetet vill vi underlätta för människor att ta sig till och från området på ett hållbart sätt och minska de problem som kan uppstå om inte biltrafiken minskar. Genom väl tilltagna cykel- och gångstråk som det här gör vi det lättare att göra smarta val, säger  Sofia Hedén  (S), stadsbyggnadsnämndens ordförande, i ett pressmeddelande.

Bron beskrivs som ”spektakulär” och ska bli en bärande del av det planerade stråket. Det är främst tänkt för fotgängare, cyklister och bussar, även om det kan bli aktuellt med biltrafik på vissa delar.

– Cykel- och gångtrafiken till och från Västra hamnen kommer med den nya bron att bli ännu enklare, med ytterligare en väg in mot resten av staden. Men också resor med kollektivtrafiken kommer bli enklare och bättre. Det här är en del i omvandlingen av Västra hamnen från industriområde till en modern stadsdel med blandad bebyggelse, säger  Lars Hellström  (L), stadsbyggnadsnämndens vice ordförande, i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078