23948sdkhjf

Bara bygga räcker inte

Värderingsworkshops och skolsamarbeten väntar när NCC ska bygga socialt hållbart i Haninge.

124 lägenheter, varav 82 är bostadsrätter och 42 hyresrätter, ska byggas i tre huskroppar i den nya stadsdelen Vega i Haninge.

Stena Fastigheter har gett uppdraget till NCC, som förutom de tekniska kraven också ska uppfylla en rad krav på social hållbarhet.

– Sedan 20 år tillbaka har vi arbetat med social hållbarhet genom vårt arbetssätt relationsförvaltning. Det känns väldigt kul att vi nu får med oss detta arbetssätt i våra upphandlingar vid nyproduktion så att vi tillsammans med våra entreprenörer kan agera som en ansvarsfull stadsutvecklare och driva utvecklingen framåt mot ett hållbart samhälle, säger PG Sabel, vd Stena Fastigheter Stockholm, i ett pressmeddelande. 

– Till exempel kommer gemensamma värderingsworkshops att anordnas för alla som arbetar i projektet. Vi planerar även ett samarbete med en gymnasieskola där de kommer få möjligheten att använda byggnationen av kvarteren som ett läromedel i undervisningen, säger Cathrine Velin, projektutvecklare, NCC Building Sweden, i samma pressmeddelande.

Arbetet ska utföras som en totalentreprenad. Byggstart sker omgående och de första inflyttningarna ska kunna ske i juni 2022.

Läs mer om: ncc
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094