23948sdkhjf

Sällsynt snö blir en utmaning för Svevia

”Här har vi aldrig några raka prydliga plogkanter som ligger kvar där vi lagt dem.”

Trafikverket har gett Svevia fortsatt uppdrag att sköta de statliga vägarna i driftområde Malmö – totalt 1859 kilometer väg.

– Driftområde Malmö är Sveriges största, med flera Europavägar och viktiga transportleder till och från Europa, säger Anders Thomasson, Svevia, i ett pressmeddelande.

Både E6, E20, E22 och E65 startar – eller slutar– sin svenska sträckning i driftområdet och på flera av de stora vägarna passerar i snitt mellan 50 000 – 60 000 fordon per dygn, berättar Svevia.

Företaget gör sig också redo för utmanande vintrar  – även om det inte snöar särskilt ofta i Skåne ställs det mesta på sin spets när det väl händer.

– För det första gör geografin med öppna fält och ständig blåst att vägarna snabbt drevar igen. Här har vi aldrig några raka prydliga plogkanter som ligger kvar där vi lagt dem. Det är också en utmaning i planering av utrustning och resurser. Samtidigt som vi måste vara rustade för att kunna hantera ett rikligt snöfall betyder det också satsningar på något som nästan aldrig inträffar.

Kontraktet löper över fyra år, med två års option, det är värt cirka 66 miljoner kronor per år och trädde i kraft den första september.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094