23948sdkhjf

Betongskannern kan kartlägga kritisk infrastruktur

Det är en betongskanner för kritisk infrastruktur de ska samarbeta kring. Teknikföretaget Semcon har tecknat ett produktutvecklingsavtal med norska teknikföretaget Elop. 

– Semcon kommer att komplettera Elops expertis inom skanning med ytterligare multidisciplinär utvecklingskompetens. Vi ser fram emot att bidra med all vår erfarenhet från materialteknik, embedded electronics, tillverkningsdesign, UX-design, produktinformation och övergripande systemdesign, säger Hans Peter Havdal, Area manager, Semcon Norge.

Elops patenterade ultraljudsskanningsteknik samlar in bedömningsdata om infrastruktur. Med hjälp av datan kan ägare av kritisk betonginfrastruktur, som broar, tunnlar och byggnader, få exakta uppgifter för att bedöma skicket på konstruktionerna. 

– Vi är mycket glada över att inleda ett samarbete med Semcon. Deras djupa expertis inom produktutveckling och industrialisering kommer att hjälpa Elop att utveckla Cobri-skannern till en robust och användarvänlig lösning. Detta projekt kommer att inkludera användarbaserad utveckling av den nuvarande lösningen och optimering av produkten för effektiv produktion och drift, säger Kjersti Kanne, vd på Elop.

Betongskannern ska vara redo för kommersiell försäljning senare i år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.098