23948sdkhjf

Premiär för Norcars största

A7750 är den hittills mest kraftfulla minilastare som lämnat fabriksgolvet hos Nykarlebybaserade Norcar.

Norcar, grundat 1979, har sedan 1998 utvecklat och marknadsfört minilastare, inledningsvis under varumärket Agromatic. Efter hand har modellerna blivit fler liksom utbudet av arbetsredskap avsedda för uppdrag vid alla årstider och såväl utom- som inomhus.

Det senaste tillskottet i produktutbudet är a7750 som med en tjänstevikt kring 2,2 ton breddar sortimentet uppåt i storlekarna. Enligt företaget rör det sig om en maskin med helt ny teknik som är snabbare, smartare och starkare än än de äldre produkterna i serien.

– Vi har märkt att efterfrågan på större och kraftfullare lastare ökar på marknaden. Den nya a7750 är utrustad med ny teknik och är den mest kraftfulla lastare vi tillverkat. Detta innebär för oss att vi nu kan bryta ny mark och bredda vår kundkrets ännu mera, säger företagets vd Lotta Lindén-Svarvar.

I dagsläget exporteras 90 procent av företagets produktion, främst till Norden och norra Europa, men siktet är inställt på en än bredare spridning. Lotta Lindén-Svarvar har förväntningar om att nykomlingen ska bli en dörröppnare för företagets produkter i ännu fler länder.

Vi siktar på att utöka försäljningen till nya marknader i Europa. Fokus kommer att ligga på säkerhet, smidighet och miljö, säger Lotta Lindén-Svarvar.

Arvet från de äldre syskonen lever kvar i form av företagets "Heavy Duty"- konstruktion och design – centrerad lyftbom, helsvetsat chassi och ytor i hållbar stålplåt. Enligt tillverkaren är chassit välbalanserat och med låg tyngdpunkt, vilket minskar behovet av tilläggsvikter.

Drivkälla är en Kubotadiesel på cirka 50 hästkrafter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094