23948sdkhjf

Full fart för Swecon på Entreprenad Direkt

Swecon tar med sig snabba hjullastare och exakta grävare till Entreprenad Direkt.

På grävmaskinssidan är det lite av en favorit som får följa med – EC220E har hunnit fylla fem men åldern är inget hinder för den här populära maskinen, berättar Fredrik Rigö, som är chef för Swecons marknadskommunikation.

– EC220E är en av Volvo CE:s bäst säljande bandgrävare i Västeuropa och Norden.

Enligt Swecon har bandgrävaren, som lanserades 2015, inte bara den bästa förarkomforten i sin viktklass – bränsleekonomin ska också vara oöverträffad och till och med klå konkurrerande hybrider, lovar företaget.

Att femåringen får följa med till Entreprenad Direkt beror dock främst på att den har Volvos nya grävsystem Dig Assist med Active Control monterat.

Swecon vill slå ett slag för Volvo Active Controls automatiska bom- och skoprörelser, som ska göra grävaren halvautonom och hjälpa förarna att få till det där perfekta planet och de rätta vinklarna.

– Det är bra inte minst för oerfarna förare, säger Fredrik Rigö.

Volvo Active Control ska vägleda föraren genom funktionerna så att grävprocessen automatiseras – det ska räcka med att ange de önskade jobbparametrarna och sedan trycka på knappen så sköter bommen och skopan resten automatiskt.

Grävningen, formen och vinklarna ska därmed bli precis rätt, dessutom på kortare tid, noterar Swecon.

Företaget lyfter också fram att systemet minskar riskerna – en djupgränsfunktion gör att skopan inte kan gräva under en förinställd gräns, en höjdgräns fyller samma funktion uppåt och en svängbegränsningsfunktion minskar risken åt sidorna.

På hjullastarsidan är det full fart som gäller.

–  Vi visar nya L50H High Speed som är efterlängtad i Sverige, inte minst nu inför vintersäsongen, säger Fredrik Rigö.

Swecon vill påminna om att Volvos hjullastare L45 och L50 numera finns i betydligt snabbare varianter: båda modellerna har fått en drivlina som gör att de kan köras i upp till 50 kilometer i timmen– mer än dubbelt så snabbt jämfört med standardmaskinerna som får köra 20 kilometer i timmen.

Enligt Swecon är den högre farten en stor fördel, till exempel när man ska röja snö, lasta-bära eller har långt mellan arbetsplatserna.

– Inom kort kommer fler intressanta nyheter från Swecon och Volvo CE, så håll ögonen öppna, säger Fredrik Rigö.

Artikeln är en del av vårt tema om Entreprenad Direkt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172