23948sdkhjf

Arema och tungviktarna på Entreprenad Direkt

Arema Rental tar med sig ett par maskiner till Entreprenad Direkt och förklarar varför det kan vara smartare att hyra även de tunga pjäserna.

Ett av de företag som deltar på Entreprenad Direkt är Arema Rental, ett av få uthyrningsföretag som fokuserar på att hyra ut tyngre entreprenadmaskiner.

På Entreprenad Direkt tänker Arema visa upp några av de maskiner de har i sin flotta och berätta hur de kan hjälpa sina kunder att få en enklare, tryggare och roligare arbetsdag.

–  Vi har det mesta ett bygg och anläggningsföretag kan behöva i maskinväg, och är det något som vi inte har i sortimentet, så löser vi detta ändå genom ett stort nätverk av maskinägare som har maskiner för inhyrning, säger Anders Hedlöf som är teknik- och utvecklingschef på Arema.

Företaget, som startades för snart 20 år sedan, har sin bas i Stockholm. Verksamheten sträcker sig dock över hela landet och maskinflottan består i dag av 80-talet tunga maskiner i viktklasserna 1,5 till 40 ton, varav majoriteten är i den övre skalan.

I flottan finns hjullastare, grävmaskiner, dumprar, teleskoplastare, bandschaktare, vältar och sorteringsverk, Arema har också  en stor mängd tillbehörsutrustning av olika slag.

Det räcker dock inte att ha många maskiner. Anders Hedlöf berättar att många av de uthyrningar som sker är komplexa och kräver stor erfarenhet och kunskap.

– Detta för att kunden ska få en maskin som är rätt anpassad för bästa lönsamhet i uppdraget. Där kan vi på Arema skryta med att ha mycket lång erfarenhet och stor kunskap genom hela organisationen. Vi kan maskiner helt enkelt.

Kunderna hittar man i alla segment, från enmaskinsägare till stora multinationella bolag och industrier, berättar Aremas vd Anders Boman.

– Fler och fler entreprenörer ser fördelarna med att hyra in maskinerna i stället för att köpa.

Han ser en allt större marknad när det gäller uthyrning av tyngre maskiner och ser flera fördelar med att hyra i stället för att köpa: enkelheten, flexibiliteten och kostnadskontrollen.

– Du har alltid rätt maskintyp för ditt uppdrag, där du som kund har full kontroll över maskinkostnaden. Du behöver då inte oroa dig över att ha en maskin som blir stående efter avslutat uppdrag. Kunden kan fokusera på själva uppdraget istället för maskinen.

Artikeln är en del av vårt tema om Entreprenad Direkt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079