23948sdkhjf

Nya Volvomaskiner till Sverige

Nu kommer Volvos eldrivna kompaktmaskiner även till Sverige.

På Bauma 2019 presenterade Volvo Construction Equipment ett par elektriska maskiner: kompakthjullastaren L25 Electric och minigrävaren ECR25. Läs mer här-

Våren 2020 var det dags för de små elmaskinerna att möta utvalda marknader och nu är det dags även för den svenska och enligt Volvos svenska återförsäljare Swecon tar man därmed ”de första kliven in i framtiden”.

–  Detta är ett paradigmskifte för anläggningsmaskiner som kommer föra oss och våra kunder till ett ansvarsfullt ägande och drift som bidrar till en bättre värld, säger Magnus Halvarsson, marknadschef hos Swecon, i ett pressmeddelande.

Swecon uppger att man från och med i dag, den 14 oktober, kan förboka maskinerna för att på så sätt reservera en plats i produktionskön. Order kan sedan läggas för leverans under våren 2021.

Båda maskinerna är helt eldrivna, utsläppen är därmed noll och både bullernivåer och vibrationsnivåer ska vara låga lovar Swecon som också lyfter fram att maskinerna kräver mindre underhåll och har bättre förarkomfort.

Femtonnaren L25 Electric ska, beroende på applikation, kunna arbeta i åtta timmar på en laddning. Använder man snabbladdare ska det ta bara två timmar att ladda.

Minigrävaren ECR25 väger 2,7 ton och ska arbeta i upp till fyra timmar (beroende på applikation) på en laddning. Den ska kunna snabbladdas upp till 80 procent på 50 minuter.

Swecon berättar att de nya elmaskinerna har två års garanti inklusive service med Volvo originaldelar och att den som väljer att teckna serviceavtal med Swecon dessutom får fem års garanti på batteri och elektroniska komponenter.

I samband med att elmaskinerna nu ska anträda den svenska marknaden startar Volvo CE och Swecon en gemensam kampanj för att öka medvetenheten om elektromobilitet: Add Silence (tillför tystnad).

Tanken är att upplysa om en ibland förbisedd fördel med eldrift – att även bullret minskar.

–  När vi pratar om skadliga emissioner, så är det lätt hänt att bara fokusera på koldioxid. Men forskningen visar att buller är lika viktigt. Det behövs samlade ansträngningar för att tackla båda dessa typer av emissioner om vi vill bygga en mer hållbar morgondag, säger Volvo CE:s vd Melker Jernberg, i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.144