23948sdkhjf

Stor efterfrågan på mättjänster

Stor efterfrågan på tjänster inom geodetisk mätning från bygg- och anläggningsbranschen i Halland gör att de göteborgska mätingenjörerna på Trig öppnat ett kontor i Varberg.

Efter snart tjugo år i Göteborgsregionen och ett par år i Borås riktar nu Trig blickarna mot Halland. Företaget har under en längre tid fått förfrågningar från halländska företag och finns därför sedan i våras även i Varberg.

– Vi har jobbat en hel del i norra Halland tidigare, och också fått förfrågningar på jobb längre söderut i länet som vi inte kunnat ta på grund av avståndet. Med nya kontoret i Varberg kan vi jobba effektivt från Kungsbacka i norr till Laholm i söder, säger områdeschefen Nicklas Strand.

Varbergsgänget börjar nu få upp farten med projekt för kunder som Serneke, Eggvena Schakt och Överlida grus/DC Wäst. Bland uppdragen syns de nya idrottshallarna i Kungsbacka, blivande ST-macken vid Jonstaka-rondellen och barnfamiljernas nya utflyktmål; Håstens nya utflyktslekplats.

Företaget har under senare år märkt en ökande efterfrågan på geodetiska tjänster. Tjänsteportföljen har därför utökats från mätning för bygg- och anläggningsbranschen till projektstöd och förvaltning. Trig, som vuxit ordentligt de senaste fem åren, har i dag femtio medarbetare och jobbar med allt från utsättning till 3D-scanning, inmätning med drönare och större projekteringsinmätningar för Trafikverket.

Varbergskontoret är en del i en långsiktig satsning, där vi växer för att möta efterfrågan på erfarna mätingenjörer till bygg- och anläggningsbranschen i västra Sverige, säger Trigs affärschef Samuel Frost.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078