23948sdkhjf

Efterlängtad satsning på vuxenutbildning

Lernia storsatsar på arbetsmarknadsutbildningar inom fordonsteknik och bygg och anläggning. De nya utbildningarna ska stå klara inför kommande vårtermin på 28 nya orter från Malmö i söder till Skellefteå i norr.

Även i coronatider är det svårt för många arbetsgivare att hitta kompetent arbetskraft till vissa funktioner. Det gäller inte minst inom bygg och transport.

Ett sätt att möta problemet är att öka de resurser som riktas till vuxenutbildning. En sådan satsning kan också vara ett viktigt verktyg för att individer som förlorat sina arbeten under covid-19-pandemin ska hitta tillbaka till arbetsmarknaden.

Arbetsförmedlingen har nu tilldelat utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia nya utbildningar inom fordonsteknik och bygg och anläggning på 28 orter runt om i landet.

Arbetsmarknadsutbildningarna riktar sig till arbetslösa som behöver vidareutbilda sig för att få ett jobb. Såväl fordonsteknik som bygg och anläggning är sektorer med förväntat stort anställningsbehov de närmaste åren.

Givet samhällsläget är utbildning viktigare än någonsin. Det är extra viktigt att vi fångar upp de som hamnat utanför arbetsmarknaden och ser till att människor får den vidareutbildning som behövs för att komma i jobb, säger Catrin Rothman, verksamhetschef för vuxenutbildningar på Lernia.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125