23948sdkhjf

Vackert och viktigt – en fullspäckad vecka!

Maskinfrossa, goda nyheter och skrämmande läsning! Så kan man beskriva toppstriden i veckan. Men vad klickades allra mest på entreprenad.com? Svaret finns här!

1: Vacker vinnare – och favorit i repris! Historien om Sveriges snyggaste entreprenadmaskin fortsätter att locka läsare! Leveranstidningen Entreprenads tävling pågick i över ett halvår och den 9 oktober korades segraren – Rösabs hjulgrävare! Föraren Andreas Karlsson har lagt ner mycket tid och möda för att få maskinen både vacker och effektiv och vi kan bra gratulera honom igen! Läs mer här!

2: Snabbare på spåret. En tidsvinst på ungefär 25 procent vid läggning av räls är fullt möjlig. Det hävdar redskapsleverantören RF-System och entreprenadföretaget Connys Entreprenad, Ceab som testar ett nytt koncept vid en utbyggnad av järnvägen i Skåne. Läs mer här!

3: Boost för BDX. Nyanställningar av upp till 70 personer är en följd när nu BDX med start i oktober 2021 ska svara för drift och underhåll av Norra Malmbanan under fem år med option på ytterligare två år – i ett uppdrag värt strax över en miljard kronor. Läs mer här!

4: Färskt och finskt. HVO-kompatibla, steg V-anpassade motorer från Agco Power väger tungt när nu Lännen presenterar tre nya grävlastare i den nya M-serien. Läs mer här!

5: ”Skrämmande läsning”. Flera stora infrastruktursatsningar har blivit avsevärt dyrare än planerat. Det är en anledning till att Riksrevisionen nu bestämt sig för att granska Trafikverkets arbete med kostnadskalkyler. Läs mer här!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093