23948sdkhjf

Hela vägen för Svevia

Svevia Beläggning får ett nytt namn – verksamhetsgrenen blir nu division industri.

Enligt ett pressmeddelande är namnbytet en del i Svevias satsning på affären som omfattar allt från bergtäkt och stenmaterial till asfalttillverkning, utläggning och linjemålning.

– Namnet Svevia division Industri beskriver på ett bättre sätt hela vårt erbjudande: från sten till färdig väg. Alltså, att bakom varje väg finns en hel industri av kunskap och leveransförmåga som omfattar så mycket mer än bara utläggning, säger Tomas Johansson, chef för Svevia division Industri, i pressmeddelandet.

Divisionen ska omfatta den industriella process som börjar i täkten med ballast och som slutar som asfalt på vägen, detta inkluderar även asfaltlaboratorier, fräsverksamhet, tankbeläggning och linjemålning.

– Förutom asfalttillverkning har vi också egen tillverkning av bitumenemulsion och en fabrik som tillverkar den termoplast som blir vägmarkeringar.

Enligt Svevia har man under de senaste åren utökat verksamheten, vunnit nya marknadsandelar och målmedvetet arbetat med att anpassa  verksamheten för att ”bättre ta ansvar för miljö och klimat”.

Exempel på satsningar är en ny stor etablering i Skåne, konvertering till biobränsle i asfaltfabrikerna, omställning av Svevias täkter till mer eldriven produktion av stenmaterial, effektivisering av transporter och utökad användning och utveckling av miljövänliga asfaltalternativ, noterar företaget.

– Alla behöver ta ansvar i omställningen för en hållbar utveckling, det gäller inte minst för vägbranschen där Svevia ska leda utvecklingen. Därför tittar vi hela tiden på lösningar som gör att vi kan minska vår klimatpåverkan, säger Tomas Johansson.

Namnbytet trädde i kraft den 13 oktober.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095