23948sdkhjf

Stora planer i Göteborg

Ramboll ska detaljprojektera gator och parkområden vid Masthuggskajen.

Det kommer att hända mycket i centrala Göteborg framöver, Älvstaden beskrivs som ett av Nordens största stadsutvecklingsprojekt och i stadsdelen Masthuggskajen ska det bli inte mindre än cirka 1300 bostäder, 125 000 kvadratmeter kontor och handel samt förskola, hotell och grönytor.

Delar av bebyggelsen ska dessutom placeras på en ny halvö som byggs ut i Göta älv.

Ramboll meddelar nu att företaget fått uppdraget att utforma den östra delen av Masthuggskajen, med bland annat Olof Palmes plats, Heurlins plats och Järntorgsmotet.

– Det känns väldigt bra att vi är med och utformar framtidens Göteborg och en helt ny stadsdel där människor ska bo, arbeta och leva. Göteborgarna kommer att få glädje av fler restauranger, arbetsplatser och parkområden och målet är självklart att allt ska genomsyras av hållbarhet och innovativa idéer, säger Susanna Ohlin, affärsområdeschef på Ramboll, i ett pressmeddelande.

Bygget av de första  kvarteren kring Olof Palmes plats och Masthamnsgatan är redan igång.

– Göteborgs stads ambition med området är att det ska vara en tillåtande plats med puls, kultur och internationella intryck. En plats som binder ihop äldre delar med nya och allt med invånarna och besökarna i fokus. Vi är ivriga att komma igång med detaljprojekteringen utifrån dessa perspektiv, säger Susanna Ohlin.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094