23948sdkhjf

Ryska gruvor säkras med svensk teknik

När det ryska gruvföretaget Norilsk Nickel investerar i ökad säkerhet och bättre produktivitet har det bland annat resulterat i att Epiroc fått en stororder på gruvutrustning för underjordsarbete.

Norilsk Nickel är en av världens största producenter av nickel, palladium, platina och koppar.

Norilsk Nickel har varit en Epiroc-kund i många år. Vi är stolta över att spela en nyckelroll då detta framåtsträvande gruvbolag nu tar nästa steg i sitt engagemang för säkerhet och produktivitet med vår senaste teknologi, säger Helena Hedblom, Epirocs vd och koncernchef.

Ordern som är värd drygt 100 miljoner kronor omfattar riggar av typ Boltec M och Cabletec M för användning i gruvorna Oktyabrskiy, Mayak och Komsomolskiy i Ryssland. Flera av Boltec-maskinerna är utrustade med det automatiska bulkresin-systemet, en nyckelkomponent i Epirocs mekaniserade bultningsutveckling som lanserades 2019.

Enligt Epiroc är bulkresin-systemet ett snabbare, mer pålitligt och kostnadseffektivt bultningsalternativ för långlivad bergförstärkning i svåra bergförhållanden – inte minst i kombination med självborrande bultar. Förhoppningen är att systemet ska bidra till att skynda på bergbultningen som ofta är en flaskhals inom borr- och sprängningscykeln.

Utrustningen kommer att levereras från tillverkningsenheten i Örebro under årets sista kvartal.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078