23948sdkhjf

Energitillskott får Eleda att växa

Eleda Infra Services Group har avtalat om en majoritetsinvestering i kraftentreprenören Craftor Holding. Efter förvärvet förväntas Eledas totala omsättning uppgå till omkring åtta miljarder kronor.

Eleda fortsätter sin expansion genom strategiskt väl valda förvärv. Den här gången har blickarna riktats mot Craftor, en tjänsteleverantör inom elinfrastruktur som förväntas stärka Eledas förmåga att betjäna kunder som driver det svenska elnätet.

Detr gäller i synnerhet i tätorter där behovet av ett väl fungerande elnät är avgörande för att möta den ökande efterfrågan på el. Inriktningen har varit lyckosam för Craftor som organiskt ökat omsättningen från 600 miljoner kronor 2016 till 1,1 miljarder per juni 2020. Därtill med en lönsamhet som köparen betraktar som god.

Craftors verksamhet drivs mycket likt Eledas och kompletterar vår service- och underhållsverksamhet inom eldistribution. Vi är övertygade om att Craftor kommer att föra med sig betydande synergier och stärka både Eleda och One Nordic, som ingår i gruppen sedan juni i år, säger Johan Halvardsson, koncern-vd på Eleda.

Enligt Craftors vd Klas Urban Hilberth är förvärvet mycket goda nyheter för företaget.

Vi har haft en fantastisk resa under vårt tidigare ägande, men är glada över att nu kunna samarbeta med Eleda. Vi ser fram emot nästa tillväxtfas som en del av den större Eleda-gruppen. Vi har redan flera gemensamma kunder och ser fram emot att de blir ännu fler, säger Klas Urban Hilberth

Enligt planerna kommer Craftors management att kvarstå som aktieägare i den kombinerade koncernen och fortsätta i sina respektive operativa roller.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.096