23948sdkhjf

Infradag i digital tappning

– Maskinentreprenörerna ställer inte in, vi ställer om. Stora Infradagen är i dag viktigare än någonsin, säger organisationens förbundsordförande Magnus Persson, som berättar att det i januari handlar om ett format som blir både komprimerat och digitalt.

Den 29 januari nästa år arrangeras Stora Infradagen för femtonde året i följd. Däremot blir det inte det vanliga seminariet. I stället blir det ett komprimerat och digitalt format – Studio ME – där intervjuer, filmat material och debatter under ledning av moderatorn Elisif Elvinsdotter och programledaren Mikael Tornving varvas under 90 minuter. Sändningen produceras inför en mindre publik och direktsänds digitalt och på ME:s hemsida.

Under det senaste månaderna har vi sett arrangemang efter arrangemang försvinna från kartan, men Stora Infradagen står fast. 2021 handlar det om infrastrukturprojekt, utbildning, elektrifiering och klimatomställning, frågor som är avgörande för svensk konkurrenskraft, säger Magnus Persson.

Det betyder att alla intresserade, inte bara den publik som finns på plats i studion Stockholm, helt coronasäkert kan följa Stora Infradagen i realtid. Vi utnyttjar ME:s starka regionala organisation och sänder till publik som, förutom i Stockholm, samlas i Göteborg, Malmö, Luleå och på ytterligare någon ort, men alla som vill kan följa sändningen på vår hemsida, oavsett var i landet de finns. Det är dessutom möjligt för både studiopubliken och tittarna ute i landet att interaktivt ställa frågor och delta i omröstningar, säger Magnus Persson.

Bland de medverkande finns i skrivande stund infrastrukturminister Tomas Eneroth, Anders Ferbe, som i sin roll som regeringens coronasamordnare är en viktig länk mellan näringsliv och politik, Lars Stjernkvist, som på regeringens uppdrag utrett och lämnat förslag för förändringar i gymnasieskola och, på länk, Lena Erixson, Trafikverkets generaldirektör.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125