23948sdkhjf

Lyckat samarbete bakom kraftfull väghyvel

Efter 850 timmars hårt arbete under såväl sommar- som vinterförhållanden konstaterar CD Entreprenad att Sveriges första exemplar av Komatsus väghyvel GD675-7 med utrustning från Mählers överträffat alla förväntningar.

Det var fortfarande vinter när Christer Dalmans, grundare och vd i CD Entreprenad i Malung, fick hem sin Komatsuhyvel tänkt för såväl vinterväghållning som tuffa anläggningsjobb under resten av året. Extra spännande blev det eftersom det rörde sig om ett för företaget nytt märke, men i princip inleddes anpassningen till företagets behov redan vid beställningen.

Basmaskinen GD675-7 har en arbetsvikt strax under 20 ton och är utrustad med en sexcylindrig Komatsumotor på 221 hästkrafter och med ett utlovat vridmoment på 941 newtonmeter vid 1 450 varv i minuten. Med en maxhastighet på strax under 50 kilometer i timmen och en bladlängd på 4,27 meter finns redan från början en bra grund att stå på.

För att maskinen skulle fungera optimalt året runt inleddes snabbt ett samarbete mellan Komatsu-importören Söderberg & Haak och Rossön-baserade plogtillverkaren Mählers. Det resulterade bland annat i montering av LED-lampor, motorvärmare och frontblad kompletterat med Mählers specialtillverkade infästningar för sidoplog, snö- och grusstopp samt strängspridare som gör maskinen anpassad för anläggnings- och väghållningsjobb av vitt skilda slag såväl vinter som sommar.

Produkternas passform och dimensioner är bara några av anledningarna till varför Mählers var det självklara valet för oss när vi skulle anpassa väghyveln för nordiska förhållanden. Gänget i Rossön är lyhörda och serviceinriktade, produkterna passar alltid, fungerar i alla väder och de är dessutom gjorda för att hålla, säger Christer Dalmans.

Sedan Komatsun kom till Dalarna har den fått bekänna färg på arbeten i och runt Malung och Sälen.

Vi har redan gjort cirka 850 timmar med Komatsun och hittills överträffar den alla våra förväntningar – både på vinterhyvling med Mählers vinge och snöstopp samt på grusvägsarbeten med Mählers strängspridare, säger Christer Dalmans.

Ingemar Nyberg, vd på Mählers, betonar att resultatet är en följd av det väldigt lyckade samarbetet med CD Entreprenad och Söderberg & Haak.

Vi är otroligt stolta över att fått vara en del i den här helt unika väghyveln. Komatsun är verkligen redo för alla tänkbara situationer. Oavsett vilket maskinmärke det gäller, så är samarbete nyckelordet för att nå bästa slutresultat och en nöjd slutkund, säger Ingemar Nyberg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125