23948sdkhjf

Järnvägsunderhåll med kvalitetskrav

Strukton Rail ska, med start 1 april 2021 och sex år framåt, svara för järnvägsunderhåll på Öresundsförbindelsen, med möjlighet till förlängning i mellan ett och fyra år.

Det har hunnit gå drygt tjugo år sedan Öresundsförbindelsen öppnade för trafik. Störningar i järnvägstrafiken har hittills främst varit administrativt betingade, framför allt i samband med gränskontroller. För att minska påverkan från tekniska problem har dock målsättningen hela tiden varit att inte fuska med underhållsarbeten.

Ambitionen är att kunna lämna över förbindelsen till nästa generation på samma sätt som vi själva skulle vilja ta emot den. Infrastrukturanläggningar som Øresundsbron kräver ett väl fungerande järnvägsunderhåll under hela sin livstid, säger Rolf Sundqvist, chef för Øresundsbrons järnvägsdrift.

När en ny underhållsupphandling skulle genomföras togs därför inte enbart hänsyn till priset utan även till kvalitetsparametrar såsom leverans och organisation. När alla parametrar vägts samman blev det Strukton Rail som bedömdes ge det mest fördelaktiga alternativet i enlighet med förfrågningsunderlaget.

Lars Schyllander, Strukton Rails chef för underhåll, lovar att kontraktstiden kommer att präglas av ett underhållsarbete som är både effektivt, nytänkande och förebyggande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Peab bygger testbana för 730 miljoner
Kontrollera betongen med drönare och AI
SCB: Byggtakten minskar
Ny säkerhetsnivå utlovas
Swecons servicemarknadschef summerar sitt första år
Snøhetta visar vägen till koldioxidneutrala byggnader

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11