23948sdkhjf

Boliden förlänger samarbetet med finska bolaget

Metso Outotec fortsätter underhålla och serva Bolidens koppargruva Aitik.

Metso Outotec och Boliden har samarbetat sedan 1960-talet. Nu har de kommit överens om att förlänga serviceavtalet tre plus två år.

Avtalet omfattar leverans av kvarnfoder, pålastningsstup, förebyggande underhåll av malningskretsen och återvinning av begagnade slitdelar. 

Kontraktet är ett prestationsbaserat kostnad-per-ton-avtal, där Metso Outotec får betalt enligt resultatet av kundens process. Målet är att säkerställa tillgängligheten i malningskretsen, maximera värdefull produktionstid och sträva efter ett gemensamt mål som gynnar båda parter.

Bolidens högsta prioritet är säkerhet och förbättring av densamma är också inkluderad i det nya kontraktet. 

Hur ska då detta gå till?

Jo, Metso Outotec meddelar att de kommer att erbjuda lösningar som minskar underhållstiden och ökar livslängden på delar. 

Det blir mer fokus på hanteringen av förbrukade slitdelar eftersom man kommer att utveckla sin kapacitet att återvinna och kassera dem på ett mer hållbart sätt. 

AG-kvarnarna i Aitik kommer att fortsätta använda Metso Outotecs MegalinerTM kvarnfoder. Megaliner hjälper till att maximera tillgängligheten på stora kvarnar genom en design som gör att bytet av kvarnfoder går snabbare. Dessa kvarnfoder är större än genomsnittet vilket innebär att färre enskilda delar behövs.

Megaliner har också färre fästpunkter jämfört med konventionella kvarnfoder, vilket ytterligare förbättrar installationen och minskar den tid det tar att avlägsna dem. Det förbättrar också personalens säkerhet vid underhållsarbetet, eftersom fodren är bultade på plats från utsidan av kvarnen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.204