23948sdkhjf

De blir Maskinias nya återförsäljare i Norrbotten

Sista pusselbiten är på plats uppger Maskinia – företaget har nu täckt in även Norrbotten med återförsäljare och serviceverkstad

Lagers Maskin AB blir ny återförsäljare och serviceverkstad för Maskinia i Norrbotten.

Lagers Maskin har snart 30 år på nacken och har under årens lopp sålt, servat och reparerat hydraulikkomponenter.

I fjol tog Hugo Näslund över företaget. Han har en bred bakgrund inom entreprenad och har bland annat jobbat som projektledare för Trafikverket, kört maskin och drivit egen entreprenadfirma.

Som ny vd satte han upp nya mål och nu uppges försäljning och service av entreprenadmaskiner vara ett centralt affärsområde.

Nu blir företaget alltså Maskinias representant i länet. Enligt Maskinia innebär detta att den sista pusselbiten är på plats – företaget anser sig nu ha ett komplett rikstäckande nätverk av försäljning och service i Sverige.

– Tillsammans med våra egna anläggningar, återförsäljare och auktoriserade serviceverkstäder kan vi nu erbjuda våra kunder ett komplett rikstäckande nätverk av försäljning och service i Sverige, säger Masknias vd Fredrik Holmquist i pressmeddelandet.

Enligt Fredrik Holmquist erbjuder Hugo och teamet på Lagers Maskin en service i toppklass, han hoppas också att Hugos breda kontaktnät ska gynna Maskinias expansion i Norrbotten.

–  Med högt tekniskt kunnande och hög servicegrad är de nu en del i att bygga den bästa servicen i Sverige, vilket är det långsiktiga målet för Maskinia. Stor kunskap, flexibilitet samt ordning och reda är egenskaper som matchar väl med de grundläggande pelarna som Maskinia bygger eftermarknaden runt, säger han.

Lagers Maskin AB har sin bas i Luleå, där det finns både reservdelslager och verkstad.

Företaget ska nu ansvara för försäljningen av Maskinias samtliga varumärken i Norrbottens län, företaget ska också serva och reparera entreprenadmaskiner i distriktet.

Enligt pressmeddelandet kommer Lagers Maskin att bygga vidare på sin serviceverksamhet, samt utbilda och rekrytera personal.

Försäljningsarbetet ska Hugo Näslund stå för själv.

–  Att ta vårt företag vidare i utvecklingen med maskinförsäljning i samarbete med Maskinia och dess fina märken känns som en otroligt rolig utmaning, säger han i pressmeddelandet.

Enligt Hugo Näslund kommer de norrbottniska kunderna att få en ”förstklassig maskinaffär” med den ”bästa eftermarknaden”, han noterar också att det bland produkterna finns sånt som passar extra bra i regionen.

– Produktprogrammet har ju på Doosan även utökats till ett antal maskiner som även passar gruvorna och där finns vi ju redan idag, då vi är leverantör av Epirocs hammare och utrustning, säger Hugo Näslund.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062