23948sdkhjf

Tyskland på tur för Olssons i Ellös

Olssons i Ellös fortsätter sin internationella expansion genom att öppna e-handel i Tyskland.

Olssons i Ellös har sedan starten 1957 byggt upp en stark ställning som leverantör av reservdelar och utrustning till traktorer, och på senare år även till entreprenadmaskiner. Deltagande på förra årets Bauma gav mersmak och har bidragit till ett ökat intresse för en mer internationell verksamhet.

Den internationella satsningen underlättas av att företaget tidigt insåg de möjligheter som följer med ökad tillgänglighet och digital närvaro. Första beställningen via hemsidan kom i november 1996 i dag sker mer än 70 procent av företagets försäljning via webben.

I somras öppnade företaget en ny e-handelssajt i Sverige. Läs mer här.

Därefter följde i snabb takt Danmark, Norge och Finland samt en engelskspråkig sajt med fokus på export. Nu, bara några få månader senare, är det dags för Tyskland.

I dag satsar vi på att erbjuda fler och fler varor under eget namn och eget varumärke – Olsson Parts. Med Olsson Parts kan vi arbeta på alla marknader under samma varumärke och heta likadant överallt, säger företagets vd Olle Olsson.

Den tyska marknaden är viktig för oss. Vi har redan i dag många kunder i Tyskland och att nu äntligen kunna öppna upp en egen e-handel även för dem känns fantastiskt bra. Samtidigt blir vi mer tillgängliga för andra tyskspråkiga länder, konstaterar Olle Olsson.

Inget talar dock för att det Orustbaserade företaget tänker slå sig till ro.

Det här är bara början, säger Olle Olsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093