23948sdkhjf

Säkrare lyft med nya matare

Tänk mer på matarna manar Maskin Mekano, som lanserar två nya modeller som ska passa ihop med nästan alla krossar och siktar på marknaden.

Enligt Maskin Mekano är matarna ofta lite förbisedda i kross- och sorteringsanläggningarna.

Matarna spelar dock en viktig roll anser företaget – rätt utformade kan de lägga grunden för en bra rytm och produktivitet i hela täkten.

Företaget lanserar nu ett par nya matarstationer: BML 15 med bandmatare och VML 15 med vibrationsmatare.

De nya matarna har stödben som steglöst kan hissa maskinen upp till en meters höjd. Därmed ska den kunna transporteras på krokbil, lågbyggd trailer eller jumbotrailer utan lasthjälp, förklarar Maskin Mekano.

–  Alla maskinenheter är on-board på varje enhet, inga farliga lyft med hjullastare eller kran i samband med etablering och avetablering, säger vd Daniel Smedenman.

Hydrauliken har 24-V system och kan drivas från lastbil och när mataren ska flyttas inom täkten rangeras maskinen på gummihjulen, tillägger företaget.

Maskin Mekano lyfter också fram volymen på 15 m³, ilastningsbredden på nästan 4,5 m och ilastningshöjden från 2,9 m i nedersta läget.

Utlastningstransportören är justerbar i höjdled. Detta faktum, tillsammans med att mataren kan hissas upp och ned, gör den kompatibel med nästan vilken kross eller sikt som helst på marknaden, uppger Maskin Mekano.

Det går också att få mataren med våg och metalldetektor. Till metalldetektorn hör då en plockstation med trappa som ska göra det säkert att plocka bort skrot.

Som tillval finns ett grovstensgaller med justerbar spalt, ett galler som dessutom kan tippas hydrauliskt via radio.

Det finns också ett speciellt anpassat lutande och självrensade grovstensgaller för naturgrus, tillägger Maskin Mekano.

Företaget lyfter också fram att styrsystemet är förreglingsbart, och att nödstoppskretsen är kompatibel med hela Maskin Mekanos modulbaserade program – detta uppges göra det möjligt att skapa en säkert arbetsplats oavsett hur man kombinerar maskinerna.

–  Genom att maskinerna inte är för kompakta kan vi också erbjuda gott om utrymme för service och underhåll. Vi måste börja se på maskinen inte bara som en maskin utan också som en arbetsplats, säger Daniel Smedenman.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093