23948sdkhjf

Nytt med hytt – JCB uppgraderar elgrävaren

JCB har gett sin elgrävare en ordentlig hytt och förväntar sig nu att nordiska kunder ska få upp ögonen för batterimaskinen.

För ett par år sedan lanserade JCB en eldriven minigrävare. Prototypen väckte stort intresse och det dröjde inte länge innan serieproduktionen kunde dras igång.

Intresset var dock inte lika stort på alla marknader. Faktum är ju att hyttlösa maskiner blir lite mindre användbara i länder med någon typ av vinter.

Nu har JCB rått bot på det problemet – JCB E-Tech 19C-1E kan nu fås med hytt,  företaget anser sig vara först ut av alla med att erbjuda en helglasad hytt inom minigrävarsegmentet och utgår från att maskinen nu kommer att bli mer intressant i länder med kallare och våtare klimat.

Vad är det för hytt då? Minigrävaren får samma hytt som JCB:s konventionella 1-2-tonsmodeller, med en elvärmare som kan börja jobba direkt när maskinen dras igång och till exempel avfukta eller avfrosta rutorna och värma upp hela hytten.

Att sitta torrt och varmt ska inte heller inverka negativt på kapaciteten, JCB lovar att maskinen kan användas med värmen på utan att vare sig grävförmågan eller framdriften påverkas.

Den glasade hytten består av stora laminerade glaspartier, där glaset är plant och lätt att byta ut.

Vindrutan är delad 70/30 och ska ge föraren god sikt. JCB noterar här att sikten är så bra att den uppfyller EU:s säkerhetsstandard utan speglar.

I övrigt har hytten, som är ROPS/FOPS-godkänd med låsbar dörr, fått samma vindrutetorkare och arbetsbelysning som dieselmaskinerna.

Läs mer om: jcb
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094