23948sdkhjf

Swecon söker rätt teknik

Support i mobilen och digitala utbildningar – Swecon testar teknik för att kunna göra ännu mer på distans. –  Testresultaten har varit positiva hittills.

Vad ska man göra när pandemin hindrar både kunder och den egna personalen från att resa och interagera som förr? För det går väl inte att ge teknisk support från kontoret? Eller att genomföra utbildningar?

Swecon tror att mycket faktiskt kan göras på distans – men då måste tekniken hålla måttet.

Företaget vill därför hitta de de bästa tekniska och digitala lösningarna.

I ett nytt projekt ska Swecon testa tekniska lösningar och digitala hjälpmedel för att sedan, redan i början av nästa år, kunna erbjuda bättre support och utbildning på distans.

–  Testresultaten har varit positiva hittills. De som testat tycker att det är enkla hjälpmedel, att det varit lätt att komma igång och använda dem och att tekniken underlättar i arbetsvardagen, säger Emil Rådkvist, trainee hos Swecon i ett pressmeddelande.

Han är projektledare och stöttas av Christer Söderberg, Director Marketing &  Business Strategy och Robert Carlsson, Manager Digital Solutions.

Flera olika lösningar skärskådas just nu, av tekniker och medarbetare inom produktsupport både i Tyskland och i Sverige.

Först ut under luppen är ett antal mobilappar, som förhoppningsvis ska göra det möjligt att se olika lösningssteg visuellt i telefonen och supporta på distans.

En handsfree-lösning med inbyggd kamera, skärm och mikrofon ska också testas – tanken där är att den ska kunna användas vid reparationer och underhållsarbeten.

Swecon utvärderar också en ”livestreamlösning” för utbildning online.

Enligt ett pressmeddelande ingår också förstärkt verklighet (augmented reality) i projektet.

Testerna är alltså i full gång och enligt Swecon kommer man inom kort att testa fler produkter från fler leverantörer.

Företaget vill använda tekniken för att kunna genomföra utbildningar och produktteknisk support för anläggningsmaskiner på distans.

Swecon vill också bli bättre på att dela kunskap internt, och uppger att man också vill förbättra och digitalisera fler interna utbildningar och demonstrationer av maskiner framöver.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093