23948sdkhjf

Uppsalabyggare varslar

För att höja beredskapen inför en befarad lågkonjunktur väljer Uppsalaföretaget Sh bygg, sten och anläggning att varsla cirka 50 medarbetare – ungefär var tionde anställd – om arbetsbrist.

Vi är inte ensamma om att stå inför en potentiell arbetsbrist. Det varslas i hela byggbranschen just nu, men framför allt är 2021 i det närmaste helt oförutsägbar för oss, det kan bli ett skapligt eller ett rejält dåligt år, säger företagets vd Lars Svensson.

Att varsla är en del av vår beredskapsplan och ett av många alternativ för att ta oss igenom en sämre konjunktur. Det finns givetvis många åtgärder vi kommer att vidta innan vi går från varsel till uppsägning och just nu tittar vi på alla alternativ vi kan för att undvika att säga upp någon av våra anställda, säger Lars Svensson.

Han betonar att företaget sedan starten 1923 satsat på att i så stor utsträckning som möjligt arbeta med egenanställd personal och att företagets värdegrund bygger på ett familjetänk där omtanke och hjälpsamhet spelar stor roll. Under 97 års verksamhet har dock företaget fått känna av både med- och motvind.

Att hantera utmanande konjunkturlägen är något vårt företag har i sitt DNA. Vi kommer att ta oss igenom det här tillsammans, som en familj som hjälper varandra. Det är en fråga om affärsmannaskap, flexibilitet och kreativitet. Men det vore ansvarslöst att inte ha beredskap för att hantera en situation som är svårt att bedöma, säger HR-chefen Arnold Bergman.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094