23948sdkhjf

Tillväxtpris till Nyab

"En enastående tillväxt på en mogen och tuff marknad.” Med den motiveringen tilldelas Nyab ”Årets tillväxtpris” av Deloitte och Luleå Business Region.

Nyab Sverige har sedan starten 2014 gått från att vara en lokal aktör i Norrbotten till en koncern med nationell närvaro – bland annat förstärkt med ett dotterbolag i Stockholm som etablerades 2019. Genom en kombination av organisk tillväxt, strategiska förvärv och en primär satsning på anläggning och infrastruktur har tillväxten gått snabbt och passerade miljardstrecket 2019. Trots covid-19-pandemin finns förväntningar om en omsättning som i år hamnar kring 1,4 miljarder kronor.

Tillväxtresan har uppmärksammats av bland annat Deloitte och Luleå Business Region som nu tilldelat det snabbväxande företaget ”Årets tillväxtpris” med motiveringen:

Årets vinnare har haft en enastående tillväxt på en mogen och tuff marknad. Med starkt fokus på medarbetarna, företagskulturen och det framtida samhället har bolaget under de senaste åren uppvisat en synnerligen imponerande utveckling och ett gediget förtroende hos kunderna.”

Men ambitionerna hos det Luleåbaserade företaget är betydligt större än så. Tidigare i höst presenterades förhoppningar om att koncernen ska passera fem miljarder i omsättning senast 2026. En bra start för verksamheten i Stockholms-området är en del av förklaringen, en annan att företaget sitter på ett antal fleråriga ramavtal av varierande art som inte är säsongsberoende. Bland annat påbörjades nyligen företagets första basunderhållsavtal med Trafikverket, med en kontraktstid om 4+2 år.

Samtidigt finns förväntningar om växande investeringar i företagets kärnverksamhet – infrastruktur och anläggning – kommande år. Däremot befaras en nedgång i byggverksamheten, vilket resulterat i att byggverksamheten inte längre har ett eget affärsområde utan sorteras under affärsområde Special sedan 1 november.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.113