23948sdkhjf

Helautomatiskt snabbfäste från SMP

Ett helautomatiskt snabbfästessystem är det senaste tillskottet i SMP Parts allt bredare flora av redskap för grävmaskiner och grävlastare.

På förra årets Bauma lanserade SMP Parts det helhydrauliska snabbfästessystemet Fast Oil Connection, FOC, som sedan dess varit ute på tuffa fälttester. En viktig del i testerna har varit att se hur produkten fungerar med redskap från andra tillverkare inom samma standard.

Enligt företagets försäljningschef Daniel Persson har de fälttester som gjorts under vägen lett till omkonstruktioner och förbättringar och en kvalité som är så pass hög att produkten nu släpps på flera marknader i takt med att behov uppstår. Först ut är Sverige, Norge, Finland, Benelux, Frankrike, Tyskland och USA, men fler länder är på intåg.

Företaget lovar en produkt med hög säkerhet, bland annat tack vare mekanisk låsning på båda axlarna samt minskad miljöpåverkan tack vare att det inte ska bli något oljespill vid redskapsbyte. Tillverkaren lyfter också fram få rörliga delar i kopplingarna och enkelt underhåll.

Vi känner oss nu dressade för att släppa produkten fullt ut i och med att den kan kombineras med olika redskap från olika leverantörer, säger Daniel Persson.

Inledningsvis erbjuds två storlekar: FOC 60-5 avsedd för bärare på 8-18 ton och FOC 70 (15-28 ton).

– Vi kommer inom kort att släppa övriga storlekar rullande under början och mitten på 2021, Vi kommer även inom kort att ha ett antal OEM-kunder, säger Daniel Persson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094