23948sdkhjf

EMSG tar Takeuchi över till Norge

EMSG Norge blir från 1 januari 2021 importör för Takeuchis anläggningsmaskiner i Norge. Avtalet omfattar även reservdelar och eftermarknadstjänster.

När EMS började importera produkter från japanska Takeuchi innebar det i praktiken premiär för minigrävare i Sverige. Sedan dess har företagen varit varandra trogna, även efter namn- och ägarbyten hos den svenska representanten.

Nu förstärks samarbetet ytterligare i och med att EMSG:s norska bolag viud årsskiftet tar över rollen som importör av Takeuchis anläggningsmaskiner i Norge. Precis som i Sverige fortsätter det norska bolaget därutöver att importera de anläggningsmaskiner från Hyundai Construction Equipment som väger mer än tio ton.

Produktprogrammet i EMSG:s svenska och norska verksamhet kommer i och med tillägget av Takeuchi-produkter i den norska verksamheten att vara synkroniserat mellan länderna. Vi ser att detta kommer att öka vår tillgänglighet och servicegrad både för produkter och reservdelar. EMSG har en mycket stark marknadsposition för kompakta grävmaskiner i Sverige och vi ser samma möjligheter med Takeuchi på den norska marknaden säger Lennart Edling, vd för EMSG.

Bland annat räknar han med att de större volymerna i framtiden kommer att underlätta planering och logistik, något som kunderna utlovas märka i form av kortare ledtider och snabbare leveranser.

EMSG Norges huvudkontor ligger i Berger, norr om Oslo och drivs som ett självständigt bolag.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.14